Sophos

Sophos je svetski lider u polju sigurnosti i kontrole informacionih sistema. Sophos nudi kompletnu zaštitu i kontrolu vaše organizacije, braneći vas od poznatih i nepoznatih pretnji. Sophos proizvodi trenutno štite preko 100 miliona korisnika i 100.000 organizacija, u preko 150 zemalja širom sveta. Sa blizu 30 godina iskustva i uz pomoć globalne mreže centara za analizu pretnji, Sophos sa velikom brzinom reaguje na novonapravljene pretnje i dostiže najviši nivo zadovoljstva korisnika u polju sigurnosti i kontrole. Sophos je globalna kompanija sa sedištima u Bostonu, Massachussets i u Oksfordu, United Kingdom.

  • Sophos proizvodi obezbeđuju svaku krajnju tačku vaše mreže, od laptop računara do virtuelnih računara i servera, web i e-mail saobraćaja i mobilnih uređaja. Glavna karakteristika koja izdvaja Sophos od ostalih konkurenata je: Jednostavnost.
  • Podrška je, takođe, ključni faktor koji Sophos izdvaja od ostalih. Za svakog korisnika obezbeđena je 24/7/365 podrška na srpskom jeziku, kao i besplatne zakazane administratorske obuke Sophos korisnika.
Sophos CloudShare Labs

Ukoliko želite da probate Sophos proizvode, možete to uraditi u Sophos virtuelnom okruženju na realnim instalacijama. Kontaktirajte nas kako bi vam omogućili pristup CloudShare servisu.

sophos [at] ringsolutions [dot] rs

Sophos Silver partner

Endpoint Antivirus

Sophos Endpoint Protection pruža efikasnu zaštitu za Windows, Mac i Linux računare. Bez obzira da li se koristi lokalna Sophos Enterprise konzola, ili putem Sophos Cloud intefejsa. Sophos Endpoint Protection kombinuje inovativan i širok spektar zaštite sa elegantnom jednostavnošću korišcenja. Ovo rešenje je idealno za organizacije svih veličina, koje traže zaštitu za računare i servere, web filtriranje, kontrolu uređaja i naprednu zaštitu od pretnji.

Endpoint Antivirus features
Zaštita sledeće generacije
Ugrađena Web zaštita
Web filtriranje
Licenciranje po korisniku
Podrška za više platformi
Jednostavno upravljanje
Resources

Endpoint Protection Datasheet

Next-Generation Enduser Protection video:

Enduser Protection Bundles

Sophos Enduser Protection Paketi sadrže sve što je potrebno da zaštite vaše korisnike: računari, mobilni uređaji, e-mail, web saobraćaj i enkripciju. Velika prednost je što se licencira po korisniku, a ne po uređaju kao kod mnogih drugih konkurenata. Ovi paketi su idealni za kompanije svih veličina ako tražite dodatne slojeve bezbednosti, bez troškova i složenosti posla.

Enduser Protection features
Ušteda pri kupovini paketa
Konsolidacija zaštite
Veliki izbor paketa
Lakše obnove licenci

Mobile Control

Sophos Mobile Control je jednostavno rešenje koje upravlja i osigurava mobilne uređaje, uključujući sadržaj i aplikacije. Ovo rešenje je idealno za sve biznise koji traže da se omogući mobilnost a ujedno i zaštita korporativnih podataka.

Mobile Control features
Upravljanje mobilnim uređajima
Upravljanje sadržajem
Usklađivanje politike korišćenja
Kontrola aplikacija
Upravljanje Email-om
Antivirus i Web zaštita
Licenciranje po korisniku

Sophos Cloud

Sophos Cloud je jedino integrisano sigurnosno rešenje koje štiti Windows i Mac sisteme, kao i upravljanje mobilnim uređajima sa jedinstvene web konzole. Ovo rešenje je idealno za mala i srednja preduzeća sa ograničenim IT resursima, koja traže jednostavno bezbednosno rešenje visokih performansi.

Sophos Cloud features
Sveobuhvatna zaštita
Lako za implementaciju
Bez troška održavanja
Zaštita bilo gde
Jednostavno upravljanje
Resources

Sophos Cloud Datasheet

How it Works video:

SafeGuard Encryption

SafeGuard Enterprise pruža klijentima kompletno rešenje za zaštitu podataka, štiteći podatake na različitim uređajima i operativnim sistemima. Izgrađen je tako da ne ometa organizacioni tok rada i procesa, bez usporavanja produktivnosti. Ovo rešenje je idealno za srednja i velika preduzeća kojima je potrebna pouzdana enkripcija podataka, jednostavno upravljanje i širok spektar podržanih hardverskih platformi i uređaja.

SafeGuard Encryption features
Ne usporava performanse
Podrška za više platformi
Štitite podatke bilo gde
Resources

SafeGuard Overview

How SafeGuard Encryption Works video:

UTM & Next-Gen Firewall

Sophos UTM & Next-Gen Firewall olakšava upravljanje kompleksnih mrežnih rešenja, sa ciljem pružanja kompletne zaštite mreže, korišćenjem jedne lako upravljive konzole. Ovo rešenje je idealno za bilo koju organizaciju koja želi da unapredi svoje postojeće firewall rešenje. Odgovara specifičnim zahtevima klijenata (npr. sigurni Wireless ili povezivanje udaljenih lokacija), u cilju konsolidacije logike mreže, korišćenjem jednog sigurnosnog rešenja.

Sophos SG Series Appliances video:

UTM & Next-Gen Firewall features
Linux based OS
Fleksibilno licenciranje
Gotovi hardverski uređaji
Dostupan kao virtuelna mašina ili softver
Centralni menadžment više uređaja
Resources

Sophos SG Series Appliances Datasheet

Sophos UTM Simple Management video:

Secure Email Gateway

Secure Email Gateway je sveobuhvatno rešenje za zaštitu Email saobraćaja uključujući, anti-virus, anti-spam, content filter, enkripciju i DLP (Data Leakage Prevention) zaštitu. Sophos mail zaštita se može kupiti kao samostalno rešenje ili u kombinaciji sa drugim Sophos i UTM rešenjima.

Secure Email Gateway features
Efikasni Anti-Spam i Anti-Phishing
Transparentni DLP
SPX enkripcija
Korisnički upravljivi karantin
Resources

Sophos Email Appliance Datasheet
UTM Email Protection Datasheet

Sophos Email Appliance Product Tour video:

Secure Web Gateway

Sophos Secure Web Gateway rešenja čine web zaštitu jednostavnom. U ponudi je izbor između namenskog Sophos web Appliance uređaja, virtuelne mašine, za zaštitu postavljenu direktno na lokalnoj mreži ili korišćenjem novog Sophos Cloud Web Gateway rešenja, koje pruža zaštitu radnicima u pokretu.

Sophos Web Appliance Product Tour video:

Secure Web Gateway features
Napredna Web zaštita
HighPerformance Proxy
Granularna kontrola na socijalnim mrežama
Jednostavan menadžment
Detaljni izveštaji po korisniku
Resources

Sophos Web Appliance Datasheet

What's new in Web Appliance v4 video:

Secure Wi-Fi

Sophos Wireless Protection je jednostavan način da obezbedite vaše klijente sigurnim i pouzdanim bežičnim pristupom širom cele kancelarije. Ovo rešenje je idealno ne samo za postojeće korisnike UTM-a, koji žele da prošire svoje odbranu zaštitiom WLAN-a, već i za one koji traže samostalno rešenje. Sophos nudi više hardverskih uređaja koji odgovaraju različitim scenarijima.

Secure Wi-Fi features
Integrisani Wi-Fi kontroler u UTM uređaju
Kompletna zaštita Wireless mreže
Brza instalacija
Vaučer pristup za Guest korisnike
Bridge i Repeater funkcionalnosti
Podržava 802.11n i 802.11ac
Napredni standardi enkripcije i autentikacije

Virtualization Security

Sophos Antivirus for vShield radi neprimetno sa virtuelnim platformama, obezbeđujući brzu, efikasnu zaštitu za vaše klijente sa nižim korišćenjem resursa i jednostavnijim upravljanjem. Ovo rešenje je idealno za sve organizacije sa implementiranom VMvare platformom za serversku ili desktop virtuelizaciju i korišćenje Windows OS-a, kao gost operativnog sistema.

Virtualization Security features
Visoke performanse
Niska opterećenost (čak 90% manje od konkurenata)
Jednostavan menadžment korišćenjem jedne konzole
Real-Time potpuna zaštita
Resources

Sophos Antivirus for vShield Datasheet

Protecting Virtual Servers video:

Server Security

Sophos Server Protection pruža optimalnu antivirusnu zaštitu, počev od standardnog Windows file servera pa sve do sofisticiranih Linux aplikativnih servera. Ovo rešenje je idealno za kupce koji zahtevaju visoke performanse i nisku opterećenost za Windows, Linux , Mac i Unix servere.

Server Security features
Optimizovano za Virtuelna okruženja
Jedan server, jedna licenca, bilo koja platforma
Jednostavan menadžemnt korišćenjem jedne konzole

PureMessage

PureMessage skenira dolazni, odlazni i unutrašnji email saobraćaj, čuvajući korisnike od spama i najnovijih pretnji. PureMessage for Microsoft Exchange i PureMessage for Lotus Domino su idealni za organizacije koje imaju sopstvene mail servere i preferiraju serversku kontrolu spam, malware pretnji, kao i sadržaja poruka. PureMessage for Unix je mail gateway rešenje namenjeno najviše ISP provajderima i velikim organizacijama koje zahtevaju finu i detaljnu kontrolu Email saobraćaja.

PureMessage features
Velika reputacija u odbrani od Spam poruka
Brani od poznatih i nepoznatih pretnji
Jednostavan i intuitivan menadžment
Izveštaji, polise, upozorenja i karantin kroz jednu konzolu
Korisnički karantin putem Web interfejsa

SharePoint Security

Sophos for Microsoft SharePoint štiti ključne poslovne podatke korisnika od pretnji malicioznih programa. Ovo rešenje je idealno za organizacije koje imaju sopstvene Microsoft SharePoint servere i dele podatke unutar svoje organizacije ili sa eksternim partnerima i klijentima.

SharePoint Security features
Moderna zaštita od pretnji
Fleksibilna kontrola sadržaja
Intuitivna Web konzola
Polise, karantin, pristupni logovi i jednostavna pretraga

Network Storage Antivirus

Sophos for Network Storage pruža efikasnu zaštitu od virusa za NetApp, EMC i Oracle/Sun sisteme za skladištenje. Ovo rešenje je idealno za organizacije koje koriste Network Storage (AKA, filers) za deljenje podataka unutar organizacije ili sa eksternim partnerima i klijentima.

Network Storage Antivirus features
Real-Time potpuna zaštita
Skalabilnost u skladu sa potrebama
Centralizovan menadžment korišcenjem jedne konzole