IBM Notes

"Povezivanje kolaboracije i poslovnih aplikacija u jedno"

IBM® Notes® i Domino® proizvodi pružaju klijentski i serverski softver za razmenu poruka i kolaboraciju za širok spektar poslovnih okruženja. Ovi proizvodi omogućavaju da unapredite vašu organizaciju kao društveni biznis i mogu vam pomoći da brzo i lako razvijete kolaborativne i workflow aplikacije za vaše potrebe. Ovo vam omogućava da ubzrate poslovanje, poboljšate odlučivanje, povećate produktivnost i ostvarite bolje poslovne rezultate.

Advance your social bussiness

IBM® Notes® i Domino® verzija 9 donosi nove značajne mogućnosti koje će vam pomoći da napravite efikasniju radnu snagu. Ovaj softver pomaže korisnicima da rade efikasno sa gotovo bilo koje lokacije, u svakom trenutku, sa trenutnim pristupom ljudima i potrebim informacijama. Povezivanjem društvene kolaboracije i poslovnih aplikacija u jedno, IBM Notes i Domino mogu vam ubrzati poslovne operacije, poboljšati proces donošenja odluka i povećati produktivnost.

Povećajte produktivnost eliminišući potrebu korišćenja više različitih aplikacija
Poboljšajte mobilnost, uz pomoć podrške različitih mobilnih uređaja (BYOD)
Integrišite, razvijajte i implementirajte poslovne aplikacije brže i lakše nego ikada
Podržava Security Assertion Markup Language (SAML) i Open Standard for Authorization (Oauth)
Smanjite ukupne troškove vlasništva, sa alatima koji pojednostavljuju administraciju i podršku
Postavite bezbedno okruženje, bez gubitka efikasnosti vaše radne snage

IBM Domino Collaboration and Messaging Express


"Bezbedno, potpuno funkcionalno kolaborativno i aplikativno okruženje za srednja preduzeća"

IBM® Domino Express predstavlja bezbedno aplikativno okruženje za e-poštu, poslovne i kolaborativne aplikacije. Ovaj paket omogućava kompanijama da na najbolji način nabave, implementiraju i koriste mogućnosti IBM Domino softvera. IBM Domino Express paket je upakovan tako da obezbedi isplativost i potrebnu funkcionalnost za srednja preduzeća sa manje od 1.000 zaposlenih korisnika.

Enterprise karakteristike za srednja preduzeća po pristupačnoj ceni
Ekonomičan, sa opcijom licenciranja po korisniku
Siguran, jer su podaci kriptovani i platforma je praktično virus free
Lakše upravljanje, putem automatizovanih instalacija, polisa i dobrog monitoringa
Mobilan, budite povezani korišćenjem razlicitih mobilnih uređaja
Kompatibilan, jer podržava hiljade drugih vendora i platformi

IBM Notes

IBM® Notes® je osnovni alat poslovne komunikacije. IBM Notes Email klijent pojednostavljuje svakodnevno korišćenje integracijom email poruka, poslovnih aplikacija i društvene kolaboracije u jedinstveni radni prostor. IBM Notes radi sa bilo koje lokacije, pomažući vam da radite pametnije i brže, kako bi obezbedili bolje poslovne rezultate.

IBM Notes vam pomaže da:

 • Radite bilo gde, bilo kada, uz mogućnost izbora vašeg prenosivog uređaja
 • Imate jednu tačku pristupa ključnim poslovnim informacijama
 • Brzo pronađete ljude i sadržaj koji su vam potrebni
 • Obavljate posao jednostavno i fokusirate se na ono što je važno

IBM Domino

IBM® Domino je napredna platforma za hosting kolaborativnih i poslovnih aplikacija. Pruža skalabilne, bezbedne aplikacije po niskoj ceni, pomažući da povećate produktivnost, ubrzate poslovanje i unapredite donošenje odluka.

IBM Domino (IBM Lotus® Domino) pruža:

 • Niske troškove posedovanja, smanjivanjem potreba administracije
 • Nisku iskorišćenost infrastrukture, korišćenjem manje energije, memorije, skladišnog prostora, mrežnog protoka i broja servera
 • Bogato aplikativno okruženje, podržava workflow aplikacije koje pomažu širok spektar poslovnih operacija
 • Sigurnost i zaštitu vaših poslovnih informacija (kontrola pristupa, garantovana autentičnost dokumenta)
 • Visoka dostupnost (HA), klaster, replikacija, brz oporavak i automatizovana dijagnostika

IBM Notes Traveler

IBM® Notes® Traveler je push email softver, koji obezbeđuje brz pristup e-pošti, kalendaru i kontaktima, korišćenjem širokog spektra mobilnih uređaja ili tableta. Ovo rešenje je dostupno besplatno za IBM Notes i Domino korisnike. Poboljšajte produktivnost svoje mobilne radne snage sa sigurnom softverom.

IBM Notes Traveler (IBM Lotus® Traveler):

 • Dizajniran da obezbedi konektivnost i produktivnost korisnika, putem bogatog mail klijenta za pametne telefone i tablete
 • Bezbedan, pomaže da se zaštite osetljivi poslovni podaci i uskladi poslovna politika
 • Povećava produktivnost administracije i pomaže u optimizaciji protoka mreže

IBM iNotes

IBM® iNotes® (IBM Lotus® iNotes) je potpuno funkcionalna web verzija IBM Notes® klijenta. IBM iNotes obezbeđuje web pristup IBM Notes e-pošti, kalendaru i kontaktima. Ovaj softver obuhvata društveno kolaborativne mogućnosti koje pružaju lakši pristup ekspertizi, informacijama i poslovnim aplikacijama, što dovodi do povećanja produktivnosti i boljih poslovnih rezultata.

IBM iNotes pruža:

 • Brzi pristup e-pošti, kalendaru i alatima društvene kolaboracije, jednostavan interfejs koji podržava više pretraživača i platformi
 • Podrška za social funkcionalnosti, uključujući activity streams i integrisane alate
 • Visoka efikasnost u bezbednom okruženju, čak i na manjoj brzini mreže, uključujući mobilni pristup
 • Efikasnost i jednostavnost prilikom sortiranja, pretraživanja i filtriranja e-pošte
 • Bogat kalendar sa puno funkcionalnosti i različitim načinima prikaza

IBM Domino Designer

IBM® Domino Designer (IBM Lotus® Domino® Designer) je visoko-produktivno razvojno okruženje za aplikacije koje rade na IBM Notes® i Domino platformi. Ovaj softver omogućava brz razvoj i implementaciju workflow i kolaborativnih biznis aplikacija. Programeri mogu integrisati podatke iz različitih platformi i omogućiti pristup aplikacijama korišćenjem različitih klijenata i uređaja. IBM Domino Designer je dostupan IBM Notes i Domino korisnicima bez naknade.

IBM Domino Designer (IBM Lotus® Domino® Designer):

 • Pomaže vam da pravite aplikacije korišćenjem XPages tehnologije, koja značajno poboljšava razvoj web aplikacija
 • Izgrađen na integrisanom Eclipse razvojnom okruženju (IDE), otvorenoj i proširivoj platformi, koja obezbeđuje produktivno iskustvo
 • Pruža moćne alate programerima u cilju izrade poslovno-kritičnih aplikacija (CRM, HelpDesk, Billing, Supply, Project Management)

IBM Sametime® Entry

Ograničeno pravo na IBM Sametime Entry softver, ograničava upotrebu kompletnog Sametime paketa, samo na funkcije instant poruka (chat) i presence awareness funkcije, i to samo u sklopu IBM Notes i Domino softvera. Integrisane instant poruke i awareness funkcije su dostupne unutar samog IBM Notes klijenta. Komponente servera nisu integrisane u IBM Domino softver, pa se Sametime Entry instalira kao poseban server. Ovaj softver je dostupan bez dodatne nadoknade.

IBM Tivoli® Directory Integrator (Limited)

TDI pruža IBM Domino klijentima upravljanje identitetima i autentikacijom, čime pruža bržu implementaciju i povezivanje korisnika, sistema i aplikacija na mreži. Sinhronizuje i razmenjuje informacije između aplikacija ili poslovnih direktorijuma, eliminišući potrebu za centralizovanom bazom korisnika. Za kompanije koje odluče da implementiraju korporativni direktorijum širom preduzeća, TDI olakšava proces povezivanja identifikacionih podataka iz raznih izvora različitih proizvođača.

IBM Connections (Limited)

IBM Connections je biznis social softver koji omogućava pristup svima iz vaše profesionalne mreže, uključujući vaše kolege, klijente i partnere. Ograničeno pravo podrazumeva korišćenje IBM Connections Files and Profiles funkcionalnosti, bez dodatne naplate. Ovo pomaže korisnicima brzo pronalaženje potrebnih veština u okviru svoje organizacije, kao i lako deljenje sadržaja sa drugim ljudima, eliminišući potrebu za slanjem velikih datoteka putem e-pošte.