Opis

Sigurnost podataka se obezbeđuje postavljanjem Backup procedura i definisanjem Backup strategije. U skladu sa dogovorenom strategijom, u određenim vremenskim intervalima postavlja se automatizovani Backup bitnih podataka (Korisnički dokumenti, Mail dopisi, Baze podataka, itd.). Podaci se čuvaju u periodu određenim Backup strategijom.

Svim korisnicima naših IT Support usluga nudimo OnLine Backup rešenje za korisničke podatke radnih stanica. U skladu sa izabranim paketom podrške korisnik dobija pravo na određeni Cloud prostor po radnoj stanici firme (za detalje pogledajte IT Support pakete). Na sve radne stanice instalira se Backup agent koji radi sinhronizaciju podataka na Cloud Backup. Podaci koji se Backup-uju se mogu filtirati po tipu dokumenata, u skladu sa potrebama korisnika.

Pored Backup procedura, Storage diskovi se obezbeđuju RAID tehnologijom. Po potrebi se konfigurišu eksterni uređaji (NAS, USB disk, itd.). U dogovoru sa korisnikom mogu se praviti trajne kopije Backup-a na BlueRay diskove i nositi na udaljenu lokaciju (Disaster Recovery).